Mustikkajuustokakku-blondie
Kesäinen juustokakku kruunaa jokaisen juhlapöydän. Kokeile helppoa reseptiä alta ja hurmaa juhlavieraasi mustikkaisella juustokakulla!Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 15
AINESOSAT
Pohja
- 1 pkt Ballerina Mustikka -täytekeksejä
- 200 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa (tai 2tl vaniljasokeria)
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa (tai 2tl vaniljasokeria)
- 3 dl mustikoita
- n. 8 kpl Kantolan Kaurakeksejä
- 2 rkl raesokeria
OHJEET
Pohja
- Kuumenna uuni 175°C:seen. Vuoraa suorakeiteen muotoinen vuoka (noin 20x30cm) leivinpaperilla. Aseta keksit tasaisesti vuoan pohjalle.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit sekä vanilja. Vatkaa munat kevyesti joukkoon. Sakoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja kääntele taikinaan. Levitä taikina keksien päälle.
Täyte
- Sekoita täytettä varten tuorejuusto, kananmuna, sokeri ja vanilja. Lusikoi täyte pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat, kaurakeksimuru ja raesokeria ja paista noin 30 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!