Ballerina-suukot
Erilaiset Ballerina-suukot ovat juhlapöydän täydellinen pikkuherkku ja näyttävä leivos. Voit tehdä kaikki leivokset samalla maulla tai yhdistellä eri makuja valitsemalla esim. neljää erilaista Ballerina-keksiä ja neljää eri suklaata kuorruttamiseen. Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
Pohja
Täyte
- 5 kananmunan valkuaista
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl vanilja-aromia
Kuorrute
- 4 kpl Panda-suklaalevyjä
- rypsiöljyä
- pinnalle vadelmarouhetta, sormisuolaa, keksimurskaa tai pähkinärouhetta
OHJEET
- Mittaa valkuaiset ja sokeri puhtaaseen, kuumuutta kestävään kulhoon. Nosta kulho vesihauteeseen, kevyesti poreilevan kattilan päälle (vesi ei saa osua kulhon pohjaan asti). Kuumenna marenki samalla käsivispilällä kevyesti sekoitellen, kunnes marengin lämpötila on 63 astetta. Jos et omista lämpömittaria, voit hieroa seosta sormien välissä; kun sokerikiteet ovat sulaneet ja seos tuntuu kunnolla lämpimältä, se on valmista.
- Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa seos huoneenlämpöiseksi, paksuksi vaahdoksi. Siirrä vaahto pursotinpusseihin ja pursota heti keksien päälle.
- Sulata suklaat mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa rypsiöljyn kanssa (1 tl rypsiölyä/1 suklaalevy). Sekoita tasaiseksi. Kasta pusut suklaaseen ja ripottele pinnalle haluamaasi koristetta. Anna jähmettyä jääkaapissa.
- Pusut voi halutessaan tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä jääkaappiin.
VINKKI
Täydellisiä yhdistelmiä ovat:
- Toffee Ballerinat + Panda maitosuklaa + sormisuola
- Nougat Ballerinat + Panda Karamellimuru ja merisuola maitosuklaa + hasselpähkinärouhe
- Vadelma Ballerinat + Panda vadelmamurusuklaa + pakastekuivattu vadelmarouhe
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!