Mustikka-Ballerinakuppikakut
Tässä tulee mustikka-ajan paras herkku! Helpot mustikkamuffinit valmistuvat sekoitettavasta taikinasta. Pohjan alta löytyy herkullinen keksiyllätys ja koristelukin hoituu hauskasti kekseillä. Kahden aineen kuorrutteen voi tehdä vatkausta vaille valmiiksi vaikka edellisenä päivänä, jolloin vaahtoutuminen on nopeaa.Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
Pohja
- 12 kpl Ballerina Mustikka -keksejä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 kananmunaa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 2 dl mustikoita
Kuorrute
- 145 g Panda Valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 12 kpl Ballerina Mustikka -keksejä
OHJEET
Pohja
- Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Aseta jokaisen vuoan pohjalle Ballerina-keksi.
- Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe yhteen.
- Lisää joukkoon öljy, munat ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
- Kääntele joukkoon viimeisenä mustikat (myös pakaste käyvät).
- Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Jäähdytä pohjat hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrute
- Paloittele suklaa kulhoon.
- Lämmitä kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita tasaiseksi.
- Laita kuorrute jääkaappiin ja viilennä jääkaappikylmäksi.
- Vatkaa kylmä kuorrute paksuksi vaahdoksi ja pursota ruusuke jokaiselle kuppikakulle. Viimeistele kekseillä.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!