Sen seitsemän sortin pikkusuolaiset
Erilaisilla päällysteillä höystetyt suola- ja voileipäkeksit sopivat loistavasti erilaisten illanistujaisten ja juhlien alkupaloiksi tai cocktailpaloiksi. Käytä mielikuvitusta ja kasaa suolaisten keksien päälle erilaisia suolaisia ja makeita täytteitä. Voit tarjoilla keksit valmiiksi kasattuina, tai tapasbaarin tyyliin, täytteet erikseen, jolloin jokainen saa koota mieleisensä herkut. Reseptistä voi poimia myös vain omat suosikit, jos syöjiä on vähemmän.Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
Karamellisoidut herkkusienet spelttikeksillä
- Kantolan Valitut 5 parasta Spelttikeksejä
- tai Cream Crackereita
- 1 rkl öljyä
- 100 g ruskeita herkkusieniä
- 1 tl sokeria
- 2 rkl balsamicoa
- suolaa ja mustapippuria
- mustapippurituorejuustoa
- muutama oksa tuoretta timjamia
Sinihomejuusto-päärynäkeksit
- Kantolan Valitut 5 parasta Suolakeksejä
- sinihomejuustoa
- päärynää siivuina
- murskattuja piparkakkuja
- hunajaa
Lohikeksit
- Ruiscrackereita
- tai Kantolan Valitut 5 parasta Ruiskeksejä
- mustapippurituorejuustoa
- kylmäsavulohta tai porkkalaa
- marinoitua punasipulia
- tilliä
Persimon-granaattiomenakeksit
- Cream Crackereita
- maustamatonta tuorejuustoa tai Ricotta-juustoa
- persimonia siivuina
- granaattiomenan siemeniä
- balsamicosiirappia tai hunajaa
- Taffel Honey Nuts
Luumu-kanelikeksit
- Kantolan Valitut 5 parasta Pieni Digestive Oliivi -keksejä
- maustamatonta tuorejuustoa
- kanelia
- luumuhilloa
- tuoreitaluumuja
Viikunakeksit
- Kantolan Valitut 5 parasta Merisuolakeksejä
- Ricotta-juustoa
- viikunoita siivuina
- hunajaa
- Taffel Honey Nuts
Leipäjuustokeksit
- Kantolan Valitut 5 parasta Ruiskeksejä
- leipäjuustoa
- lakkahilloa
OHJEET
- Karamellisoidut herkkusienet spelttikeksilläHienonna sipuli ja herkkusienet. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista sipuli kevyesti. Lisää sienet ja paista hetki. Ripottele päälle sokeri ja balsamico. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tuorejuusto kekseille ja nostele päälle reilusti sienitäytettä. Viimeistele tuoreella timjamilla.
- Sinihomejuusto-päärynäkeksitPilko päärynä ja sinihomejuusto viipaleiksi. Kasaa suolakeksien päälle sinihomejuusto ja päärynävipaleet. Viimeistele piparkakkumuruilla ja hunajalla.
- LohikeksitVoitele keksit mustapippurituorejuustolla ja kasaa päälle kylmäsavulohi tai porkkala sekä marinoitu punasipuli. Viimeistele silputulla tillillä.
- Persimon-granaattiomenakeksitLeikkaa persimon siivuiksi ja poista granaattiomenasta siemenet (vinkki: granaatinomenan siemeniä saa myös pakastealtaasta). Kasaa Cream Crackereiden päälle tuorejuusto tai Rocotta-juusto, persimonsiivut ja granaatinomenan siemenet. Lisää vielä päälle hunajaiset pähkinät ja hiukan balsamicosiirappia tai hunajaa.
- Luumu-kanelikeksitViipailoi luumut. Voitele Pienet Digestive Oliivi -keksit tuorejuustolla, lisää luumuhillo ja ripottele kaneli. Viimeistele luumusiivuilla.
- ViikunakeksitPilko viikunat. Voitele Merisuolakeksit Ricotta-juustolla ja kasaa päälle viikunasiivut ja pähkinät. Viimeistele lorauksella hunajaa.
- LeipäjuustokeksitPilko leipäjuusto ja kasaa se sekä lakkahillo Ruiskeksien päälle.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!