Mokkapalakeksikakku
Tuhdin suklainen keksikakku saa innoituksensajoka perheen suosikista eli mokkapaloista. Suklaatäyte, suolakeksit ja tuttusuklaa-kahvikuorrute toimivat herkullisesti yhteen.Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
- n. 2 pkt Kantolan Suola Crackereita (a’ 150 g)
- 2 levyä Panda Tummaa suklaata (a’ 145 g)
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl kuohukermaa
Kuorrute
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl kaakaota
- 20 g voita
- 2-3 rkl vahvaa kahvia
- koristerakeita
OHJEET
- Vuoraa noin 20 x 23 cm vuoka leivinpaperilla (vuoan mitta ei ole tarkka, voit myös leikata keksit vuokaan sopivaksi).
- Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Sekoita tuorejuusto ja sokerit yhteen. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita suklaasula tuorejuustoon ja kääntele joukkoon kerma.
- Levitä aivan ohut kerros suklaatäytettä vuoan pohjalle (tämä auttaa pitämään keksit paikallaan). Levitä seuraavaksi kerros suolakeksejä ja näiden päälle puolet suklaatäytteestä. Toista sama uudelleen ja levitä viimeiseksi vielä kerros suolakeksejä.
- Siivilöi tomusokeri ja kaakao kulhoon. Sulata voi ja lisää tomusokeriseokseen. Lisää kahvia teelusikallinen kerrallaan, kunnes saat valuvan, tahnamaisen seoksen. Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele koristerakeilla. Anna asettua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
VINKKI
Katso kuinka mokkapalakeksikakku kootaan:
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!