Jäätelövohvelikakku
Tämä herkullinen vadelmalta ja kinuskilta maistuva jäätelökakku valmistuu helposti Kantolan Vohveli Cracker kekseistä. Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
- 1 pkt Kantolan Vohveli Cracker -keksejä
- 5 dl vispikermaa
- 1 prk kondensoitua maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 pkt Ballerina Toffee -keksejä
- 2 dl kinuskikastiketta
Vuoraa noin 20 x 30 cm vuoka leivinpaperilla. Nostele kerros vohvelikeksejä vuoan pohjalle (leikkaa keksit tarvittaessa sopivaksi terävällä veitsellä).
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Hienonna Ballerina Toffee -keksit ja sekoita vaahtoon.
Levitä puolet vaahdosta vohveleiden päälle. Valuta puolet kinuskikastikkeesta vaahdon päälle ja sekoita kevyesti veitsellä, jotta saat marmoroidun kuvion.
Nostele päälle seuraava kerros keksejä ja toista sama uudelleen. Viimeistele keksikerroksella.
Siirrä kakku pakastimeennoin 5 tunniksi.
Kumoa jäätelökakku tarjoilualustalle ja koristele kermapursotuksin, keksein ja vadelmin.