Vadelma Ballerina Charlotta-kakku
Monille tuttu Ballerina-keksi pääsee uuteen uskoon tämän kesäisen kakun muodossa. Kokeile Vadelma Ballerina Charlotta -kakkua esimerkiksi kahvipöydän herkkuna. Kakkuun tulevat vadelmat tuovat upeaa raikkautta jälkiruokaan!Helpon ja herkullisen kakun tekeminen kannattaa aloittaa edellisenä päivänä, jotta se ehtii hyytyä tarjoilun alkaessa. Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 8
AINESOSAT
- 2 pkt Ballerina Vadelma 190 g
- 3 liivatelehteä
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan mehu
- 200 g tuoreita vadelmia
OHJEET
- Vuoraa noin 1½ litran kulho tuorekelmulla. Asettele Ballerina-keksit mahdollisimman tiiviisti kulhon pohjalle ja reunoille.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa mascarpone, kerma ja sokerit kulhoon ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunan mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponevaahtoon koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon tuoreet vadelmat. Kaada täyte kulhoon keksien päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
- Kumoa hyytynyt kakku tarjoilualustalle, poista kelmu ja lisää päälle tuoreita vadelmia.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!