Raikas mustikkakakku
Suussasulava mustikkakakku on täydellinen valinta herkutteluun, ja se sopii juhlapöytään, jälkiruoaksi tai ystävien kanssa jaettavaksi. Kun kakun antaa jähmettyä yön yli jääkaapissa, on raikas mustikkakakku parhaimmillaan. Viimeistele Ballerina-kekseillä ja nauti!Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 15
AINESOSAT
Pohja
- 300 g Kantolan Kaurakeksi 300 g
- 125 g voita
Täyte
- 7 liivatelehteä
- 400 g mustikoita
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g creme fraichea
- 1.5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
Koristelu
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- mustikoita
- Ballerina Mustikka -keksejä
OHJEET
- Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mustikat ja ota 1/2 dl soseesta sivuun. Sekoita lopun soseen joukkoon tuorejuusto, creme fraiche, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sivuun ottamasi 1/2 dl mustikkasosetta ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.
- Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota ruusukkeita kakun päälle ja viimeistele kakku Mustikka Ballerinoilla ja mustikoilla.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!