Joulukakku
Jouluun kuuluu monia perinteisiä herkkuja, ja joulukakku sopii upeasti joulupöytään niiden vierelle.Puolukka- ja keksitäytteestä koostuva kakku toimii jouluisena jälkiruokana, joka istuu moneen makuun. Kantolan Pallopipareilla koristelemalla teet kakusta näyttävän!Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
Suklaapohja
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl kaakaojauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl soodaa
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 1 dl sokeria
- 2 dl piimää
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
Keksipohja
- 150 g Kantolan Kaurakeksi 300 g
- 40 g voita
Keksitäyte
- 175 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
- 1 pkt Ballerina Nougat 205 g
Puolukkatäyte
- 175 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl puolukkahilloa
- (tomusokeria)
Koristelu
- 1 dl vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl puolukoita
- Kantolan Pallopipari Valkosuklaa 150 g
- Kantolan Pallopipari Maitosuklaa 150 g
OHJEET
- SuklaapohjaPingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 15 cm). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda yhteen. Sekoita toisessa kulhossa loput pohjan aineet. Yhdistä kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä pohja ja halkaise jäähtyneenä kahteen osaan.
- KeksipohjaMurskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- KeksitäyteSekoita tuorejuusto ja tomusokeri yhteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoon. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita täytteeseen.
- PuolukkatäyteSekoita tuorejuusto ja puolukkahillo yhteen, lisää tarvittaessa sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoseokseen.
- Aseta ensimmäinen suklaapohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä päälle puolet keksitäytteestä. Painele keksitäytteen päälle puolet kaurakeksipohjasta. Levitä päälle puolet puolukkatäytteestä. Toista samat kerrokset uudelleen ja anna kakun asettua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
- Aseta kakku tarjoilualustalle ja viimeistele vaniljalla maustetuin kermavaahtopursotuksin, puolukoin ja Pallopiparein.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!