Kantolan kesäkakku
Kesäinen kakku on helteisten kesäpäivien suosikki! Täytteenä kakussa toimivat mascarponejuusto ja keksimuru. Kesäkakku rakentuu mehevän Kantolan Kaurakekseistä valmistetun pohjan päälle.Kakun voit valmistaa juhlaan sekä arkeen.
AINESOSAT
Pohjat
- 1 pkt Kantolan Kaurakeksejä
- 75 g voita tai juoksevaa margariinia
- ripaus kardemummaa
Täyte
- 4 dl vispikermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 400 g mascarponejuustoa
- 1 dl Kantolan Suklaa Kaurakeksi -murua
- 1 rkl punajuurien säilöntälientä (väriksi)
Päälle
- mustikoita, karhunvatukoita ja viinimarjoja
OHJEET
- Paloittele Kaurakeksit ja hienonna ne veitsellä muruiksi. Laita murut kulhoon ja sekoita sulatettu voi ja kardemumma muruihin.
- Vuoraa kahden, halkaisijaltaan noin 18 -20 cm irtopohjavuokien pohjat leivinpaperilla. Jaa muruseos vuokien pohjille ja painele tasaiseksi pohjaksi.
- Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Siivilöi vaahdon sekaan tomusokeri. Notkista mascarpone ja sekoita kermavaahtoon.
- Murenna Kantolan Suklaa Kaurakeksit ja lisää kermaseokseen.
- Jaa täyteseos pohjien päälle. Tasoita päällykset. Laita kakut jääkaappiin tekeytymään ainakin 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Ota kakut vuoistaan ja asettele ne päällekkäin, yhdeksi kakuksi.
- Koristele kakku runsaasti marjoilla.
VINKKI
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!