Keksimuruilla kuorrutettu lohi
Uunilohen kuorrutukseen voi käyttää luovuutta, ja keksimuru on oiva vaihtoehto esimerkiksi perinteisen merisuolan rinnalle. Keksimuru, persilja ja sitruuna antavat lohelle lisää makua. Täyteläiset maut puolestaan nostavat makoisan arkiruoan uudelle tasolle.Lohesta saat mehevän, kun seuraat sen paistolämpötilaa. Tarjoile lohi uunituoreena esimerkiksi perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Annokset 4
AINESOSAT
- 800 g ruodotonta lohifileetä
- 1 tl suolaa
- muutama kierros mustapippuria myllystä
Kuorrutus
- 1 dl Kantolan Valitut Ruiskeksi 100 g
- 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
OHJEET
- Pyyhi lohi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita uunivuokaan.
- Tee kuorrutus. Murskaa keksit. Lisää joukkoon yrttisilppu, voi ja sitruunan kuoriraaste. Painele seos lohen pintaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile halutessasi lämpö paistolämpömittarilla. Lohi on mehevää, kun se on paksuimmasta kohdasta 42-asteista.
VINKKI
Testaa reseptiä Ruiskeksien lisäksi muilla Kantolan Valitut & Suolakekseillä.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!