Kolmen kerroksen keksikakku
Tässä kakussa on mehevä keksipohja ja kakun kerrokset syntyät maukkaasta moussesta. Koristele kakku kekseillä sekä valmitsemillasi marjoilla. Kokeile helppoa reseptiä alta ja hurmaa juhlavieraat tällä näyttävällä kerroskakulla!Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 15
AINESOSAT
Pohja
- 1 pkt Kantolan Ballerina Toffee -keksejä
- n. 12 kpl Kantolan Kulta Muro-keksejä
- 1 pkt Kantolan Ballerina Vadelma -keksejä
- 2 dl vahvaa kahvia
Täyte
- 200 g vadelmia
- ¾ dl sokeria
- 100 g maitosuklaata
- ½ pkt Kantolan Ballerina Toffee -keksejä
- 6 liivatelehteä
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 300 g turkkilaista jogurttia
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl kuohukermaa
- ½ dl vettä
Koristelu
- 1 dl kuohukermaa
- keksejä
- mansikoita tai vadelmia
OHJEET
Täyte
- Vuoraa noin 22 cm:n irtopohjavuoka korkealla leivinpaperireunuksella. Mittaa vadelmat ja ¾ dl sokeria kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja siivilöi vadelmat kulhoon niin, että saat siemenetöntä sosetta. Anna jäähtyä.
- Sulata maitosuklaa ja jätä odottamaan. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja sokeri tasaiseksi massaksi. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
- Kuumenna vesi ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele kermavaahto kahdessa osassa tuorejuustoseokseen. Älä vatkaa, ettei vaahdosta katoa liikaa ilmaa, vaan nostele kevyesti. Jaa täyte kolmeen yhtä suureen osaan (noin 5 dl/osa). Lisää yhteen osaan keksimurska, yhteen jäähtynyt vadelmasose ja yhteen maitosuklaa kevyesti käännellen.
Kasaaminen
- Kostuta vaniljakaakao ja merisuolakeksejä kevyesti kahviin ja nostele esivalmistellun vuoan pohjalle. Levitä päälle maitosuklaamousse. Kostuta seuraavaksi kultamurokeksejä ja nostele ne suklaamoussen päälle. Levitä Kulta Murojen päälle keksimousse. Kostuta vielä Vadelma Ballerinat ja nostele keksimoussen päälle. Levitä viimeisenä päälle vadelmamousse ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Koristelu
- Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi kermavaahtopursotuksin, keksein ja vadelmin.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!