Kulta Muro -leivokset
Marinoiduista mansikoista ja tuorejuustosta kootut Kulta Muro -leivokset ovat oiva valinta kesäiseen kahvipöytään.Vaniljan ja mansikoiden tuttu combo ei petä tässäkään jälkiruoassa. Lisäksi lime ja kardemumma tuovat uutta makua herkutteluun. Ihanan mansikkainen jälkiruoka kannattaa ottaa heti kokeiluun!Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 20
AINESOSAT
Pohja
Marinoidut mansikat
- 300 g tuoreita mansikoita
- 1 tl vaniljatahnaa tai -aromia
- 1/2 limen mehu
- 1.5 rkl sokeria
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljatahnaa tai -aromia
- 1/2 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 10 mansikkaa
OHJEET
Marinoidut mansikat
- Pilko mansikat (noin1x1cm kuutioiksi) kulhoon.
- Sekoita joukkoon vanilja, limen mehu ja sokeri.
- Laitajääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Täyte
- Sekoita tuorejuusto, kardemumma, vanilja ja sokeri yhteen.
- Vatkaa kerma kuohkeaksivaahdoksi ja kääntele kahdessa osassa tuorejuustoseokseen. Siirrä täytepursotinpussiin.
Kasaaminen
- Aseta puolet Kulta Muro-kekseistä tarjoilualustalle. Pursota jokaiselle tuorejuustotäytettä.Lusikoi päälle marinoituja mansikoita.
- Nosta toinen keksikanneksi ja pursota toinen kerros tuorejuustoa. Viimeistele mansikoilla.
- Anna leivosten vetäytyäjääkaapissa noin 30 minuuttia - 1 h ennen tarjoilua, jolloin keksit pehmenevätjuuri sopivasti lusikalla syötäviksi.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!