Lakumarmoroitu juustokakku
Lakua ja juustokakkua? Kyllä kiitos!Tuunasimme perinteistä juustokakun reseptiä lisäämällä mukaan lakukastiketta, joka tuo kivan twistin tuttuun jälkiruokaan. Lakritsikastikkeen avulla voit koristella omasta juustokakustasi marmorimaisen, mikä luo siitä näyttävän jälkiruoan. Juustokakun valmistuksessa kannattaa muistaa tarpeeksi pitkä hyytymisaika! Tarjoile upeana jälkkärinä kahvi- tai juhlapöydässä!
Annokset 8
AINESOSAT
- 200 g Kantolan Kaurakeksejä
- 80 g voita
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 1 annos lakukastiketta (ks. resepti Lakukastike)
OHJEET
- Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Pingoita leivinpaperi halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan. Painele vuoan pohjalle keksimuruseos tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi.
- Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä pari minuuttia. Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa varovasti. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet lämpimän kerman joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet liukenevat. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Sekoita vaniljasokeri, tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää joukkoon liivate-kermaseos. Vatkaa loppu kerma (1 dl) vaahdoksi. Lisää se muiden aineiden joukkoon. Kaada keksipohjalle.
- Lusikoi kakun päälle rennolla kädellä, kahden pikkulusikan avulla lakukastiketta. Laita loput kastikkeesta sivuun odottamaan tarjoilua.
- Peitä kelmulla ja anna hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia. Tarjoa lopun kastikkeen kera.
VINKKI
Testaa myös herkullinen Suolainen Kinuski ja Pretzel -juustokakku.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!