Mokkakakku
Herkullinen mokkakakku tuo mieleen tiramisun. Pehmeät kerrokset täyteläistä mokkavaahtoa ja kahviin dipattuja Marie-keksejä ovat täydellinen yhdistelmä.Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
Pohja
- 200 g Kantolan Suklaa Kaurakeksejä
- 75 g voita
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl vispikermaa
- 2 dl tomusokeri
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 1 tl vettä
- 2 rkl kaakaojauhetta
- noin 20 kpl Kantolan Kulta Marie -keksejä
- 1½ dl vahvaa kahvia
Koristeluun
- Ballerina Toffee -keksejä
- Panda Perinteisiä Suklaarusinoita
- vadelmia tai vadelmarouhetta
OHJEET
- Mittaa tuorejuusto, kerma, 1½ dl tomusokeria ja vaniljasokeri yhteen ja vaahdota paksuksi vaahdoksi. Ota 1 dl vaahtoa sivuun pursotuksia varten. Liuota pikakahvi 1 tl kuumaa vettä ja ja kääntele loppuun täytteeseen. Levitä ⅓ täytteestä pohjan päälle. Ripottele pinnalle hieman kaakaojauhetta.
- Sekoita ½ dl tomusokeria vahvaan kahviin ja kasta Kulta Marie -keksejä yksitellen kahviin. Nostele keksejä tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Lisää seuraava kerros vaahtoa, sitten kaakaota ja taas kahviin dipattuja keksejä. Toista sama vielä kerran. Pursota pinnalle sivuun ottamasi vaahto ja laita kakku jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Viimeistele kakku Ballerina -kekseillä, suklaarusinoilla ja vadelmilla.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!