Pääsiäisen helpot herkut
Pääsiäisen helpoimmat naposteltavat tarjotaan tyylikkäästi suolaisena ja makeana dippinä suolaisten keksien kanssa. Pyyhkäise keksin päälle reilusti maukasta tuorejuustotahnaa tai nauti makean ja suolaisen ihanasta makuyhdistelmästä dippaamalla maukas suolakeksi suoraan suklaisen pupun turkkiin. Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
Tuorejuustokranssi
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 pss Taffel dippijauhetta (esim. Ranch-dippiä)
- 100 g juustoraastetta
- 1 paprika
- 1 ruukku ruohosipulia
- muutama oliivi ja kirsikkatomaatti
- Tarjoillaan Kantolan Valitut -keksien kanssa (esim. 5 parasta -lajitelma)
Suklainen pääsiäispupudippi
OHJEET
- TuorejuustokranssiSekoita tuorejuusto, juustoraaste ja dippikastikejauhe yhteen. Pese ja hienonna paprika ja ruohosipuli pieneksi silpuksi. Sekoita paprika ja noin puolet ruohosipulista tuorejuustotäytteeseen.Vuoraa pieni rengasvuoka kelmulla ja lusikoi täyte vuokaan. Painele tiiviiksi. Kumoa rengas tarjoilualustalle ja poista kelmu. Ripottele pinnalle loput ruohosipulista. Viimeistele tomaatilla ja oliiveilla. Tarjoile suolakeksilajitelman kanssa.
- Suklainen pääsiäispupudippiPilko suklaat omiin kulhoihinsa. Kuumenna kerma. Kaada kermasta 1½ dl tumman suklaan päälle ja 1¼ dl valkosuklaan ja vadelmamurusuklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten tasaiseksi. Jäähdytä suklaat jääkaappikylmäksi (voit tehdä nämä valmiiksi jo edellisenä päivänä).Vatkaa jäähtyneet suklaat vaahdoksi ja pursota tarjoilualustalle tai suoraan keksien päälle. Viimeistele pääsiäismakeisilla.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!