Suklainen keksikakku
Täyteläisellä suklaalla valmistettu keksikakku luo upean makuelämyksen, jollaista ei ole ennen koettu. Se sopii makeutta kaipaaville herkkusuille.Suklainen keksikakku rakentuu suklaa- ja Ballerina-keksitäytteestä. Koristelussa ei myöskään kannata tinkiä. Upean kakun voit tarjoilla vieraille helppona jälkiruokana, joka sopii moneen tilaisuuteen.Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 12
AINESOSAT
Pohja
- 100 g voita
- 100 g Pandan Tummaa suklaata
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g Pandan Tummaa suklaata
- 1 pkt Ballerina-keksejä (Nougat tai Toffee)
- 250 g Mascarpone-tuorejuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 100 g Kantolan Kaurakeksejä
Koristeluun
- 1 pkt Pandan Maitosuklaata
- 50 g Kantolan Kaurakeksejä
OHJEET
- Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 15 cm) korkealla leivinpaperireunuksella. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.
- Valmista ensin pohja. Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä taikinainen. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi.
- Sulata tumma suklaa täytettä varten ja jätä odottamaan. Murskaa Ballerina-keksit. Vatkaa mascarpone ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Kääntele toiseen osaan tumma suklaa ja toiseen Ballerina-keksit.
- Levitä Ballerina-keksitäyte pohjan päälle. Murskaa kaurakeksit ja levitä Ballerina-täytteen päälle tiiviiksi kerrokseksi. Levitä suklaatäyte keksikerroksen päälle ja anna asettua jääkaapissa vähintään tunti.
- Viimeistele kakku tekemällä paloitelluista kaurakekseistä kakun päälle linnunpesämäinen rengas, jonka sisään asettele Pandan maitosuklaasta paloja. Voit myös raastaa Pandan suklaata kakun päälle.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!