Toffeekeksit
Makeat ja rapeat toffeekeksit ovat helppo herkku. Toffeetäytteiset ja suklaakuorrutteiset keksit ovat varmasti sekä aikuisten että lasten mieleen.Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
AINESOSAT
- 1 pkt Kantolan Cream Crackers-keksejä
- 2 dl kuohukermaa
- 1,5 dl sokeria
- 3 rkl siirappia
- 25 g voita
- 145 g Pandan Tummaa suklaata
- sormisuolaa
OHJEET
- Vuoraa noin 20 x 30 cm:n vuoka leivinpaperilla. Asettele vuoan pohjalle kerros keksejä.
- Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja voi kattilaan. Keitä kinuskia, kunnes se alkaa saamaan väriä ja kylmään vesilasilliseen tiputetusta tipasta muodostuu siisti pisara lasin pohjalle. Levitä toffee keksikerroksen päälle. Asettele päälle toinen kerros keksejä. Anna kovettua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
- Laikkaa jähmettynyt keksi paloiksi. Sulata suklaa ja levitä jokaisen keksien kannelle lusikallinen suklaata. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Anna asettua jääkaapissa, kunnes suklaa on kovettunut. Keksit ovat parhaimmillaan tarjoiltuna huoneenlämpöisenä.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!