Tomaatti-basilikajuustokakku
Oletko jo kokeillut suolaista juustokakkua? Tämä herkullinen tomaatti-basilikajuustokakku on ihanan näyttävä tarjottava kahvipöytään. Raikas yhdistelmä syntyy klassikkoparista: tomaatista ja basilikasta. Kokeile reseptiä!Reseptin luoja: Liisa-Maija Westerberg (www.makeaa.fi)
Annokset 12
AINESOSAT
- 150 g Kantolan Valitut -suolakeksejä (esim. Kantolan Valitut 5 Parasta)
- 1/2 pkt Kantolan Valitut Ruiskeksi 100 g
- 75 g voita tai margariinia
Täyte
- 400 g basilikatuorejuustoa
- 100 g creme fraichea
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl kuivattua valkosipulia
- (suolaa ja pippuria)
- 250 g kirsikkatomaatteja
Tarjoiluun
- tuoretta basilikaa
OHJEET
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
- Murskaa suolakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Painele keksimurska vuoan pohjalle ja asettele ruiskeksit vuoan reunoille, painaen ne keksimurskaan.
Täyte
- Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche (vinkki: jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, sekoita joukkoon silputtu basilika). Sekoita sitten kananmunat yksitellen tuorejuusto ja creme seoksen sekaan.
- Mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
- Lisää täyte irtopohjavuokaan.
- Leikkaa tomaatit puoliksi ja ripottele täytteen päälle. Ripottele pinnalle vielä hieman pippuria ja suolaa.
- Paista kakkua uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on kunnolla asettunut.
- Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua.
VINKKI
Voit hyvin tehdä kakun valmiiksi myös edellisenä päivänä. Tarjoile kakku tuoreen basilikasilpun kanssa.
Toivottavasti maistui!Kokeile lisää herkullisia reseptejämme!